Opret ny alarm

Banker sætter kortgebyrer op, når du betaler i udlandet

Offentliggjort af Tavex A/S i kategori Nyheder på 10.03.2017
Guldpris (XAU-DKK)
16 221,70 DKK/oz
  
+ 36,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,23 DKK/oz
  
+ 0,25 DKK

De færreste ved, hvad omkostningen er ved at bruge sit kort i udlandet – og mange tænker ikke en gang over, at der overhovedet er omkostninger forbundet med det. Men det er der.

Og nu bliver det endnu dyrere. Jyske Bank og Danske Bank har nemlig øget gebyrerne for brug af betalingskort inden for EU med 50% og uden for EU med 33%.

Det skriver TV2 News med erhvervsmediet InsideBusiness som kilde.

2 % af varens pris i USA

Det betyder, at du som kunde i en af de to banker nu betaler 1,5% af varens pris, når du bruger dit betalingskort i EU, og 2% af varens pris til banken, når bruger kortet uden for EU, for eksempel i USA.

Dermed ligger gebyrerne noget højere end hos Sydbank, Nykredit Bank og Nordea, hvor det koster 1% og 1,5% i henholdsvis EU og resten af verden, når man betaler med danske kort.

Jyske Bank siger til InsideBusiness, at man har sat gebyrerne op, fordi banken tjenere færre penge på andre ting.

“I en tid, hvor vi taber penge på at have penge stående, så må vi jo finde indtjeningsmuligheder andre steder,” siger Katrine Bak Primdahl, der er ansvarlig for kort og betalinger i Jyske Bank.

Danske Bank er mere intetsigende i sin kommentar: “Vi ser løbende på om vores prissætning er konkurrencedygtig i forhold til markedssituationen, og at priserne er passende forhold til vores omkostninger og den ønskede indtjening, lyder den skriftlige kommentar fra Danske Banks kommunikationsafdeling til InsideBusiness.

1 mia. i gebyrer til bankerne

Ifølge Nationalbanken er værdien af de danske kortbetalinger steget med knap 90 procent i de seneste 6 år og med gebyrer omkring de 1,5 procent, skønnes de danske banker samlet at tjene op mod en milliard kroner på kortkøb uden for Danmark.

Forbrugerrådet råber dog vagt i gevær. Rådet mener, at eftersom danskerne ikke har mange alternativer til dankortet, skal de politisk beskyttes mod det, rådet mener er urimelige prisstigninger.

“Hvis det bare handler om, at bankerne bare skal tjene 50% mere, mener jeg ikke, at man skal acceptere det. Så må det være fordi, at deres omkostninger med valutavekslinger er steget med 50 procent, men det har jeg svært ved at se skulle være tilfældet, siger Troels Holmberg til InsideBusiness.

Finanswatch viderebringer Ritzau-meddelelsen om de stigende kortgebyrer i udlandet.

Guldpris (XAU-DKK)
16 221,70 DKK/oz
  
+ 36,40 DKK
Sølvpris (XAG-DKK)
190,23 DKK/oz
  
+ 0,25 DKK

Du vil måske også gerne læse